Monday, October 08, 2012

Gulai ikan temenung Kuala Kedah



Assalama’laikum n gd afternoon! 

Semenjak dua menjak ni rasa semua benda yang dimakan sedap2 belaka.. today saya nak review pasal lunch di Kuala Kedah last weekend, makan dengan hubby and keluarga mentua.. makan nasi lauk gulai ikan temenung, nyum3!

Kedai ni memang bersebelahan dengan jeti kecil tempat ikan naik.. kebetulan masa tu bot2 baru sampai..

 bot nelayan

ikan tengah naik


 signboard, kedai makan betul2 depan signboard ni

kedai makan

 gulai ikan temenung

gulai ikan dengan ulam timun

ikan temenung goreng panas

Bagi saya, makanan kat kedai ni memang the best! dihidangkan panas2 dengan ikan temenung yang fresh.. gulai ikan temenung sedap sangat! ikan temenung goreng dia pulak pergh memang sedap, agak crunchy, memenuhi selera kami.. makan pulak dengan ulam timun, sambal dan kicap.. nyum3.. kami makan seorang ada la dalam 4 atau 5 ekor.. Overall, 5 bintang, sangat sedap ok :)


~ Jemput LIKE page VS Angels~ di fb untuk Victoria's Secret beauty products dan koleksi baju muslimah.

Thank you!


2 comments:

Pakcu Sofi said...

ikan temenung pon sedap bila makan panas2 kan.. nyum!

Puan LiYzA ^^, said...

ikn tmenung ngn sambal tumis pon dah 2 pinggan nasik tmbh~